INDSIGT

Teknikker inden for kiropraktik

12.1.21
Teknikker inden for kiropraktik

Kiropraktisk behandling

Kiropraktisk behandling består af håndgreb, der kan behandle funktionsforstyrrelser i de små led mellem ryghvirvlerne samt i nervesystem, sener og muskler. Håndgrebene kan for eksempel være hurtige tryk, der er med til at genoprette bevægeligheden i leddene, eller lette og rolige stræk i leddene. Ved at korrigere led og muskler i rygsøjlen, arme, ben og bækken behandler kiropraktoren funktionsforstyrrelser i kroppen. Funktionsforstyrrelserne kan være et stort problem for dem, der har smerter. 

Bløddelsbehandling

Som led i en kiropraktisk behandling kan kiropraktoren benytte sig af bløddelsbehandling, dvs. behandling af muskler og sener. Det kan for eksempel gøres ved forskellige former for massage, ultralyd, laser, tryk- og chockbølgebehandling, akupunktur samt diverse udspændingsteknikker.

Vi har i Kiropraktisk Center ansat medhjælp i form af en fysiurgisk massør samt en fysioterapeut til at varetage de patienter, som samtidig med ledjustering skønnes at have behov for supplerende og specielt tilrettelagt bløddelsbehandling for netop deres type af problem.


Teknikker inden for kiropraktik

Træning

Et vigtigt supplement til den kiropraktiske behandling er at lære dig at passe på din krop. Det kan for eksempel være i form af hjemmeøvelser og -/eller gennem et træningscenter i nærområdet. Du vil opnå størst effekt af din rygtræningen, hvis du først gennemgår et stabilitets -og udholdenhedsprogram inden du fx. starter vægt og maskintræning i et træningscenter.

Vi har i Kiropraktisk Center ansat medhjælp i form af en fysioterapeut og en ergoterapeut, der varetager de patienter, som samtidig med ledbehandling skønnes at have behov for et specielt og individuelt tilrettelagt træningsprogram.

Det er også muligt at modtage fysioterapi eller ergoterapi som et selvstændigt behandlingsforløb, dette er dog ikke tilskudsberettiget fra sygesikringen.

Er du lægehenvist til fysioterapi kan du dog få tilskud til holdtræning, hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark.

Forebyggelse

Behandlingen hos kiropraktoren indeholder som et vigtigt element vejledning og rådgivning om forebyggelse. Du vil som patienten blive oplyst om den formodede årsag til dine gener og om, hvilke aktiviteter, der bør ændres for at forhindre, at du får hyppige tilbagefald.

Forebyggelse kan ii Kiropraktisk Center ud over den passive behandlingsform bestå af praktiske informationer og anvisninger udarbejdet til dig individuelt. Dette under hensyntagen til din tidligere eller nuværende lidelse og til den praktiske hverdag, du skal virke i. Dette kan bestå af ændring af evt. uhensigtsmæssige dagligdagsmønstre, instruktion i øvelser, ergonomisk rådgivning omkring løfte- eller siddepositioner mv.