INDSIGT

Spis dig til stærkere knogler

12.1.21
Spis dig til stærkere knogler
Din krop har brug for de rigtige næringsstoffer i de rigtige mængder for at vedligeholde knoglemassen. Bliv klogere på, hvordan du holder dine knogler stærke, så du har de bedste forudsætninger for at holde din krop i form. Her kommer lidt inspiration til mad.

Tips til sund livsstil

Fedtfattig yoghurt: Din krop har brug for calcium til at opbygge og vedligeholde stærke knogler. Det kan du bl.a. få gennem fedtfattig yoghurt, men også mælk, ost, majroer og beriget appelsinjuice.

Laks: Denne fisk er en effektiv kilde til D-vitamin, som hjælper kroppen til bedre optagelse af calcium. Du finder også D-vitamin i æggeblommer og mange berigede drikkevarer. Når vejret tillader det, kan du få dine D-vitaminer ved at tilbringe 20 min. udenfor i solen (med bare arme og ben).

Spinat: Grøntsager som spinat giver dig masser af magnesium og K-vitamin, som også er vigtige vitaminer i forhold til at opbygge stærke knogler. Mangel på disse vitaminer kan gøre dine knogler mere skrøbelige. Cashewnødder, brune ris og bananer er også rig på magnesium.

Bananer: Denne tropiske frugt er en af de allerbedste kilder til kalium, og mange studier viser, at folk, der spiser kaliumholdigt mad, har stærkere skelet. Prøv også bagt kartoffel, blommer og tomater.

Sund kost skal kombineres med fysisk aktivitet for at opnå stærke knogler. De fleste mennesker tænker kun på træning som en måde at styrke musklerne på, men styrketræning stimulerer også de knogler, som musklerne er forbundet til, så de genopbygger sig selv. Inaktivitet fører til nedsat knoglemasse.

Spis dig til stærkere knogler