INDSIGT

Ud med pillerne - morfinforbruget er ude af kontrol

6.9.20
Ud med pillerne - morfinforbruget er ude af kontrol

Morfinforbruget er ude af kontrol

Sammen med USA og Canada er Danmark et af de lande i verden, hvor der udskrives flest morfinstoffer (opioider). 300.000 danskere bruger i dag det smertestillende præparat Tramadol, der indtil for nylig stod anført hos Lægemiddelstyrelsen som et ”svagt opioid”. I dag er Tramadol kommet på en overvågningsliste.

Vi har ikke en god og sammenhængende indsats for smertepatienter i Danmark. Hverken i primærsektoren, eller når man får brug for en større tværfaglig indsats,” siger professor og kiropraktor Jan Hartvigsen.

Jan Hartvigsen peger på, at det eksisterende system faktisk kanaliserer patienterne i retning af et højere medicinforbrug.

Går du til lægen og får udskrevet denne medicin, så er det rent faktisk meget billigt. Og ofte har lægen ikke tid til at få patienten til at forstå, hvorfor der ikke er noget quick fix: Det er problemer, der godt kan være langvarige og tilbagevendende, og som måske har behov for en noget større indsats. Vi bruger ikke de ressourcer, vi har, blandt andet kiropraktik.

Læs mere her.

Ud med pillerne - morfinforbruget er ude af kontrol