Fysioterapi

Hvad er fysioterapi?

Fysioterapeuten benytter ikke kun træning til at øge muskelstyrken, men også til at øge musklernes stabiliserende funktion. Ved at arbejde med korrekt koordination, sikres optimal stilling i leddene under bevægelse.

For mange personer er det ikke et spørgsmål om, hvor stærk kroppens muskler er men mere et spørgsmål om, hvor god kroppen er til at aktivere og koordinere de rigtige muskler. Ved træning gøres brug af forskellige metoder og øvelser, heriblandt træning med egen kropsvægt, frivægte, træningsbold, elastik og vippebræt. Klinikken udbyder også GLA:D træning, som er et koncept, der kombinerer træning og patient undervisning i små hold, og henvender sig til patienter med rygsmerter eller arthrosesmerter i knæ eller hofte. 

Vores daglige kropsholdning er i mange tilfælde en stor medvirkende årsag til de gener, vi går rundt med. Holdningen skabes af vores dagligdagsmønster og ofte af det arbejde vi beskæftiger os med (fx. kontornakke) eller medfødte skævheder i rygsøjlen (fx Mb. Scheuermann, Skoliose). Fysioterapeuten kan instruere dig i ændring af daglige rutiner samt øvelser, som du kan arbejde med for at modvirke holdningsbetingede gener. Ved rygsmerter, hvor diskus/bruskskiverne i ryggen er involveret vil vores fysioterapeut ofte anvende McKenzie øvelser.

Fysioterapi

Behandlingsteknikker

El-terapi bruges som regel i kombination med anden behandling for at opnå det bedste resultat. Afhængigt af dine gener/din lidelse kan el-terapi kombineres med holdningskorrektion, specifikke træningsøvelser, aktiv aflastning og bløddelsbehandling. En fysioterapeut gør brug af bl.a. manuel bløddelsbehandling, el-terapi (laser, ultralyd, shock-og trykbølge), holdningskorrektion, individuel træning eller holdtræning. Ved manuel bløddelsbehandling gøres brug af forskellige teknikker, heriblandt muskelenergi teknikker, triggerpunktsterapi og fysiurgisk massage.

Som ny patient

Hos klinikkens fysioterapeut vil din første konsultation bestå af en sygehistorie og der bliver udført relevante test inden der stilles en arbejdsdiagnosen og dit behandlingsforløb påbegyndes. Måske vælger fysioterapeuten også at inddrage en af kiropraktorerne i klinikken. Har du evt. fået en henvisning fra din læge, kan det være en fordel, hvis du har den med (findes på sundhed.dk).

Et af klinikkens mål er, at du gennem vejledning og information om korrekt brug af kroppen også får en større forståelse for, hvorfor din krop pludselig siger fra, og hvad du selv kan gøre på kort og lang sigt. Derved ønsker vi at forbedre den enkelte patients livskvalitet både fysisk og mentalt.

Uddannelse

Fysioterapeutuddannelsen er en professionsbachelor, som tager 3,5 år og kombinere teoretisk undervisning med praktik, hvor der skabes klinisk erfaring. 

Spørgsmål?

Du er altid velkommen til at henvende dig via nedenstående mail.

info@naestved-kiropraktor.dk

Flere fagspecialer

Kiropraktik

Kiropraktik

Massage

Massage

Akupunktur

Akupunktur