Alt du skal vide om smerter i armen

GENERELT

Arm

Musklerne i armen udspringer og hæfter omkring skulder og albue/underarm, hvilket betyder at de har betydning for funktionen og bevægelsen her.  Har du smerter eller gener i armen sidder det primære problem oftest et andet sted f.eks. fra skulder, albue, nakke eller øvre brystryg.

Logo

Føleforstyrrelser

Symptomer: Arm generne kan have karakter af alt lige fra smerter til sovende, snurrende, prikkende eller stikkende fornemmelser. Armen kan desuden evt. føles øm og tung.

Årsager: Udstrålende armsmerter samt muskelspændinger er ofte et resultat af en dårlig ledfunktion og muskelspændinger samt i nogle tilfælde kan det skyldes en diskusprolaps lavt i nakken. Der kan også være tale om en overbelastning, hvor der kommer en lokal inflammation som f.eks. kan skyldes ensidigt gentagne bevægelser eller fastlåst arbejdsstilling over længere tid. Endvidere giver stress og anspændthed forøgede muskelspændinger. Andre årsager kan være tennis-, golf- eller musearm.

Behandling: Består først og fremmest i at finde årsagen og målrette behandlingen imod denne. Det drejer sig i de fleste tilfælde om en kombination af ledfrigørelse i nakke-/øvre ryg samt muskelbehandling med diverse bløddelsteknikker. For behandling af diskusprolaps se da under dette punkt.

Diskusprolaps

Se under nakke.